Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

για τη σχεση μας με τον Χρόνο ..Πετρος Θεοδωριδης

για   τη  σχεση μας με τον Χρόνο
------------------------------------------
η σχεση μας με τον Χρονο ειναι σαν την σχεση ενος οδηγου με τον δρομο : Μονο το παρόν το νυν Υπάρχει ως χρονος .. αλλά εμεις εχουμε μεσα μας το παρελθον μας και προσδοκουμε με αγωνια και ελπιδα η φοβο το μελλον .. 

Οδηγουμε λοιπόν απο μεσα προς τα εξω τον εαυτό μας , αντιμετωπιζοντας ατελειωτες διαδοχες παροντων τις οποιες ανασυναρμολογουμε με τον παρελθον που εχουμε ..ενθυλακωσει και κουβαλαμε οπως η χελωνα το καβουκι της : μας δινει το  πλαισιο για να συναρμολογουμε διαρκώς τηνς αλλιως ασυναρτητη διαδοχή των παροντων ..
Στην εποχή μας βεβαια , εποχή παροντισμου .. το εσωτερικο μας πλασιο δεν ακουμπα σταθερα σε ενα εξωτερικό πλαισο οπως π.χ στην εποχή της Παραδοσιακής κοινωνιας - οπου το παρελθον ηταν ο σταθερός οδηγος για ολους - η εστω η πρωτη νεωτερικοτητα οπου το Μελλον και οι προδοκιες γι αυτο εδινε νοημα στο στιγμιαιο παρον και το μιζερο παρελθον .

 Γι αυτο και στην εποχή μας ειμαστε απεγνωσμένες σολοψιστικές μοναδες που προσπαθουμε να δωσουμε διαρκώς μια συνεχεια στα ατερμονα παροντα της διαδρομής μας οπως εκεινος ο ηρωας στην ταινια : σε ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ 

Π.  Θ 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Ο θειος για τον χρονο
(αλλα και όχι μονο)


Ο χρονος είναι το σφυρι και ο χωρος το αμονι
κι εκει αναμεσα στα δυό εμεις γυμνοι και μονοι
κι ο πονος, που είναι ο σιδεράς, τα στοιβαρα του μπρατσα
λοιωνουν και γινεται γλυκος, σαν κτεμα από μπογάτσα

καθως σε κάθε χτυπημα σπιθοβολουν οι μνημες
και ρεει ο χρονος μεσα μας αιωνες, χρονια, μηνες!


Ανώνυμος είπε...


σαν κρε
κρέμα από μπογατσα

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη
στου ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου