Αναγνώστες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ως απάντηση σε ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης του ΣΥΝ «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη» σημειώνει τα εξής: Η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη» ήδη από το 2006 -και με μεγάλη έμφαση κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών- ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική της συνεννόησης και του κοινού βηματισμού όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης απέναντι στα απαράδεκτα καθεστώτα Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη. Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» συμμετείχε στις λειτουργίες του διαπαραταξιακού αλλά ήταν πάντα υπό την αίρεση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυσκολίες τους είναι κατανοητές αλλά είχαν τη δυνατότητα να προτείνουν συλλογικά και επίσημα και ένα δεύτερο όνομα ως υποψήφιο δήμαρχο –πέρα από τον επικεφαλής τους- και δεν το έπραξαν, παρόλο που είχε συμφωνηθεί, όπως και η τελευταία ημερομηνία κατάληξης αλλά και η δέσμευση στο τελικό αποτέλεσμα. Εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η γενικόλογη κατάθεση της πρότασης για υποψήφιο δήμαρχο από το χώρο των Οικολόγων Πράσινων στις 2.30 το βράδυ ήταν προσχηματική και θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση του Διαπαραταξιακού και την επιστροφή στη συζήτηση για διμερή συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ίσως κολακευτική για τους Οικολόγους Πράσινους αλλά θα ήταν αδύναμη να ανταποκριθεί στην επιθυμία ενός πολύ μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας για μια ευρύτερη συνεννόηση και αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου. Επιπλέον, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά στην αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη» αλλά δεν την καπελώνουν.

Απάντηση σε κριτική

Ως απάντηση σε ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης του ΣΥΝ «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη» σημειώνει τα εξής:
Η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη» ήδη από το 2006 -και με μεγάλη έμφαση κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών- ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική της συνεννόησης και του κοινού βηματισμού όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης απέναντι στα απαράδεκτα καθεστώτα Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη.
Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» συμμετείχε στις λειτουργίες του διαπαραταξιακού αλλά ήταν πάντα υπό την αίρεση των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυσκολίες τους είναι κατανοητές αλλά είχαν τη δυνατότητα να προτείνουν συλλογικά και επίσημα και ένα δεύτερο όνομα ως υποψήφιο δήμαρχο –πέρα από τον επικεφαλής τους- και δεν το έπραξαν, παρόλο που είχε συμφωνηθεί, όπως και η τελευταία ημερομηνία κατάληξης αλλά και η δέσμευση στο τελικό αποτέλεσμα.
Εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η γενικόλογη κατάθεση της πρότασης για υποψήφιο δήμαρχο από το χώρο των Οικολόγων Πράσινων στις 2.30 το βράδυ ήταν προσχηματική και θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση του Διαπαραταξιακού και την επιστροφή στη συζήτηση για διμερή συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ίσως κολακευτική για τους Οικολόγους Πράσινους αλλά θα ήταν αδύναμη να ανταποκριθεί στην επιθυμία ενός πολύ μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας για μια ευρύτερη συνεννόηση και αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου.
Επιπλέον, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν ενεργά στην αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία -Αλληλεγγύη» αλλά δεν την καπελώνουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά που μπλέξαν αυτοί ρε Νοσφεράτε; Μπορείς να βγάλεις άκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους...

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...