Αναγνώστες

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ή Πως να κρυφτεις απ' τα Παιδιά ..Απο τον ΙΟ της 'Ε''' ΚΛΙΚ

αΠΌΣΠΑΣΜΑ:
5. Στόχος, ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση με κάποια καθυστέρηση υιοθέτησε ως επίσημη δικαιολογία της πολιτικής της απραξίας τις θεωρίες δύο στελεχών της που δεν βρίσκονται πια στο κυβερνητικό σχήμα: τη θεωρία των ασύμμετρων απειλών και τη θεωρία της πολιτικής υποκίνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τις ερμηνείες που εμπνεύστηκαν ο Βύρων Πολύδωρας και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος για να ερμηνεύσουν δυο μεγάλες αποτυχίες της κυβέρνησης, δηλαδή την αδυναμία της απέναντι στις πυρκαγιές του καλοκαιριού και απέναντι στο κίνημα γύρω από το άρθρο 16.Τώρα επανέρχονται οι θεωρίες, μόνο που αυτή τη φορά ανέλαβε το ΚΚΕ να υποδείξει ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύοντας την ίδια τη γενική γραμματέα του, αλλά και στελέχη του επικοινωνιακού του επιτελείου, όπως η Λιάνα Κανέλλη. Φυσικό επακόλουθο ήταν να ταυτιστεί απολύτως μ' αυτή την «ανάλυση» ο κ. Καρατζαφέρης, παραπέμποντας στη δήλωση της κυρίας Παπαρήγα.Προκειμένου να πείσουν για τη θεωρία της υποκίνησης, βουλευτές, όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος, δεν δίσταζαν να ισχυριστούν δημόσια ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, πράγμα βεβαίως απολύτως ψευδές.Βουλευτές και δημοσιογραφικά στελέχη της Ν.Δ. δεν τσιγκουνεύτηκαν τους ύμνους για την υποτιθέμενη «αποτελεσματική περιφρούρηση» του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ως αυτόπτες μάρτυρες το χαώδες βράδυ της Δευτέρας (8/12), δεν διαπιστώσαμε ωστόσο την παραμικρή παρέμβαση που να δικαιολογεί όλην αυτή την υμνωδία. Στην πραγματικότητα, η «άγρια νεολαία» κινούνταν δίπλα στην πορεία του ΚΚΕ (όπως και σ' αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων οργανώσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου) σπάζοντας και πυρπολώντας τους στόχους της, χωρίς να συμπλέκεται με τους διαδηλωτές.Οι μοναδικές προσπάθειες παρεμπόδισης κάποιων αλόγιστων καταστροφών που διαπιστώσαμε προήλθαν είτε από τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ είτε από εκείνα του ΕΝΑΝΤΙΑ και της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης». Η περιφρούρηση του ΚΚΕ, αντίθετα, απλώς προστάτευε τους «δικούς της» διαδηλωτές, παρακολουθώντας αμέτοχη τα καψίματα και παρεμποδίζοντας ακόμη και απλούς πολίτες (κάθε άλλο παρά «γνωστούς αγνώστους») να περάσουν για να πάνε σπίτι τους.

Από κοντά, θυμήθηκαν οι τηλεπαρουσιαστές το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, υπαινισσόμενοι ότι η βία ξεκινά από τα αμφιθέατρα: «Θυμάστε αν κατέθεσε καμιά ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ για τους φοιτητές που μπήκαν και δείραν έναν καθηγητή;» ήταν το ρητορικό ερώτημα του κ. Πρετεντέρη προς την καθηγήτρια του ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου. Ηταν σαν να τον ρώταγε εκείνη για τη σκηνή με το μπουκάλι που πέταγε εκείνος στο γήπεδο και να το συνέδεε με το ξέσπασμα της σημερινής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...