Αναγνώστες

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Νεο Γκαλοπ :6,5 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- Οι Οικολόγοι - Πράσινοι μπαίνουν στη Βουλή.


6,5 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της VPRC, για λογαριασμό του TVXS και της εφημερίδας «Αυγή». Οι Οικολόγοι - Πράσινοι μπαίνουν στη Βουλή. Πέρα όμως από τις εκλογικές προβλέψεις, η έρευνα αναδεικνύει δύο πολύ σημαντικές τάσεις της Ελληνικής κοινωνίας. Ενα χάσμα ανάμεσα στους νέους, κυρίως 18-24 ετών και τις μεγαλύτερες ηλικίες καθώς και μια κοινωνική πόλωση αλλά και οργή: περίπου 1,5 εκατομμύριο Ελληνες υποστηρίζουν την καταστροφή τραπεζών, ενώ, 2 εκατομμύρια, τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα.
Σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της VPRC που έγινε το Νοέμβριο, η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αυξάνεται από 5% σε 7%, κυρίως εξαιτίας των απωλειών της ΝΔ, που μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,5 μονάδες. Τα κέρδη του ΠΑΣΟΚ είναι οριακά (0,5 μονάδες) από 37% σε 37,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια ποσοστά (12% έναντι 13% τον Νοέμβριο), ενώ, οριακά κέρδη (μισή και μια μονάδα αντιστοίχως) έχουν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ που αποσπούν ψηφοφόρους από τη ΝΔ. Το κυβερνόν κόμμα χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο το 43% αυτών που το ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ψηφίζουν ξανά ΝΔ. Το ενα τέταρτο των ψηφοφόρων της, τάσσονται αυτή τη στιγμή υπέρ του λευκού - άκυρου ή της αποχής.
ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων - Πράσινων. Στις ηλικίες 18 - 24 ετών, η εκλογική υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 19% και προς τους Οικολόγους - Πράσινους στο 10%. Αντίθετα στις ηλικίες πάνω από 65 τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι πολυ κάτω από τον μέσο όρο τους ( 3.5% και 2% αντιστοίχως).

πηγή:http://www.tvxs.gr/v1904

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...