Αναγνώστες

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

η επιλογή εχει γίνει φετιχ ,ομως το χαρακτηριστικό ενος φετιχ ειναι οτι δεν εχει επιλεγεί ...


ο τρόπος και ο τόπος της γέννησης μας, οι γονείς μας , η πρώτη γλώσσα που μιλάμε -όλα αυτά συνιστούν τύχη , όχι επιλογή. Η απρόβλεπτη τροπή των πραγμάτων διαμορφωνει τις πιο μοιραίες σχέσεις μας . Η ζωή του καθενός από εμάς είναι ένα κεφάλαιο συμπτωματικών συμβάντων .

Η προσωπική αυτονομία είναι έργο της φαντασίας μας , όχι ο τρόπος ζωής μας . Εντούτοις είμαστε ερριμενοι σε μια χρονική περίοδο στην οποια τα πάντα είναι προσωρινά . Νέες τεχνολογίες μεταβάλλουν καθημερινά τη ζωή μας. Οι παραδόσεις του παρελθόντος δεν μπορούν να ανακτηθούν . Συγχρόνως , γνωρίζουμε ελάχιστα τι μας επιφυλάσσει το μέλλον . Είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σαν να ήμαστε ελεύθεροι ..

Η λατρεία για την επιλογή αντανακλά το γεγονός ότι πρέπει να αυτοσχεδιάζουμε τη ζωή μας . Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς αποτελεί ένδειξη της ανελευθερίας μας . Η επιλογή έχει γίνει φετίχ όμως το χαρακτηριστικό ενός φετίχ είναι ότι δεν έχει επιλεγεί .


απο το :
Αχυρενια σκυλιά
‘ η γυμνή αλήθεια απλώς θα μας τύφλωνε
Αθεισμός η εσχατη συνεπεια του Χριστιανισμού(απο ...
ΑΧΥΡΕΝΙΑ ΣΚΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 κινηματογράως και τρο TONY JUDT TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡ...