Αναγνώστες

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ο Γιαννης Για τον Εαυτό:Απο ενα σχολιο


Γιάννης είπε...
(σωστά, δεν το είπες εσύ, έβαλες και το ερωτηματικό, που δεν το πρόσεξα.)



εγώ θα έλεγα ότι το ασυνείδητο και άγνωστο είναι οι ρίζες του φυτού, το άνθος και ο κορμός είναι το συνειδητό.ή πάλι είναι η λάβα που έρχεται από ανεξερεύνητα βάθη.


οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι ως προς ορισμένα κριτήρια και καταστάσεις αλλά διαφορετικοί και μοναδικοί ως προς άλλα κριτήρια και καταστάσεις.ως προς την σχολική εκπαίδευση, την τηλεόραση, το κράτος και τους νόμους του, τη μαζικότητα της διασκέδασης κ.λπ., οι άνθρωποι είναι ανώνυμα άτομα.


ως προς τη βιοψυχική δομή τους, τις ιδιαίτερες καταστάσεις που βίωσαν και όλα όσα διαμορφώνουν το ατομικό "γούστο" εκλεπτυσμένο και εξορθολογισμένο σε διαφορετικούς βαθμούς, δεν μπορούμε να μιλάμε για ομοιότητα.


γι'αυτόκαι ο καθένας πάντα βγάζει κάτι διαφορετικό, παρά το κοινό υπόστρωμα. το αν αυτό είναι χαμηλής ποιότητας ή όχι, είναι άλλο θέμα. αλλά η αυθεντικότητα υπάρχει και στην συμβατικότητα και στο πλαστό, ως ξεχωριστή αναλογία πλαστού/αυθεντικού το οποίο πάντα είναι τμήμα και όχι όλον του εγώ ή του εαυτού.


δεν πιστεύω στην αναυθεντικότητα ή στην θεωρία της αλλοτρίωσης των ατόμων από τα έξω - ή αν αυτή υπάρχει, υπήρχε από την στιγμή της ανθρωπογένεσης.
11 Νοέμβριος 2008 12:11 μμ


το σχολιο απο αυτήν την αναρτηση:Μερικές Θλιβερές σκεψεις για την Μπλογκοσφαιρα

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ

Στους περισσότερους ανθρώπους βλέπεις

τον εαυτό σου "δι' εσόπτρου εν αινίγματι". Σχεδόν

πάντα μπροστά σου στέκουν ή περνούν

στενοί καθρέφτες, ραγισμένοι ή θολοί. Και σκέφτομαι

που η παρουσία του Θεού ή όπως λένε η Δευτέρα Παρ-

ουσία

άλλο δε θα 'ναι παρά μόνο ένας μεγάλος

καθρέφτης καθαρός όπου ολόκληρο

θα δεις τον εαυτό σου κι ολοκάθαρη

της παρουσίας σου την ουσία θα χαρείς.

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...